DIT BEN IK 2021-11-10T12:31:46+00:00

Hi, ik ben Nikenia

Haar grootste passie is zingen. Nikenia Martis droomt van een leven als professioneel zangeres en wil dat stapje voor stapje bereiken.
Al als meisje van drie jaar danste en zong Nikenia thuis in Heesch op de salontafel. “Ze zong toen vaak liedjes van Celine Dion”, aldus moeder Ingrid. “Nikenia was altijd al muzikaal en oefende vaak liedjes achter de computer. Toen ze een jaar of 11 was, raakte ik enorm onder de indruk. Bij het liedje I Will Always Love You van Whitney Houston durfde ze de uithaal op het einde niet te doen, maar uiteindelijk ging ze ervoor. Dat was zo mooi, ik kreeg er kippenvel van. Ik heb het opgenomen en aan anderen laten horen, die waren ook onder de indruk.”
Nikenia nam zangles en haar niveau nam nog meer toe. Op haar twaalfde trad ze voor het eerst op in De Pas in haar woonplaats. Een jaar later kwam ze in contact met een gitarist, die haar muzikaal ging begeleiden. “Ik heb samen met hem veel opgetreden. Van terrasjes tot kroegen, we kwamen op diverse plekken. Ook heb ik solo opgetreden tijdens bijvoorbeeld feesten en bruiloften. Op mijn veertiende stond ik in de Groene Engel in het voorprogramma van Sabrina Starke.” Ze combineerde het zingen met een andere hobby: taekwondo. Als junior stond ze ooit op het wereldkampioenschap, ook doet zij nog aan modellenwerk in combinatie met zang bij Jamm models (Friesland).
Bands Nikenia deed ook een aantal jaar ervaring op bij een bandje in Schaijk en maakt nu sinds 4 jaar deel uit van de band Get The Groove, met muzikanten uit Oss en omgeving. Zij hebben in het jaar 2018 een optreden gegeven op de bruiloft van Annemarie Jung en gespeeld op het verjaardagsfeestje van Tommy Driessen in Amsterdam. Wat er nog meer op haar cv staat? Ze stond op het podium tijdens de Lievekamp Kerstspecial en kreeg de kans tijdens de Theater Proeverij in het Osse theater. Een nieuwe stap in haar loopbaan zet ze op vrijdag 17 en 18 maart 2017. Dan staat ze voor het eerst met haar eigen programma in Theater de Lievekamp in Oss. “Superleuk dat ik hiervoor gevraagd ben. Ik treed twee keer veertig minuten op. Ook heeft ze al in verschillende voorprogramma’s mogen staan. In 2012 Sabrina Starke, 2017 Trijntje Oosterhuis en in het jaar 2018 Lois Lane. Ook heeft zij dit jaar twee gast optredens mogen geven, dit in Theater Markant te Uden samen met Erwin Nyhoff en in de show van Karin Bloemen in Cultureel centrum de Pas te Heesch. Mijn doel is om mensen te laten genieten.” Als zij dit doen, doe ik dit ook!” Later wil ik naar het buitenland gaan, hopelijk om daar op te kunnen treden. Een heel groot podium is een droom van me. Rotterdam Ahoy? Ja, dat zou erg mooi zijn.” Haar grote fan Rian is trots op Nikenia. “Ik heb haar in de loop der jaren zien groeien. Vroeger als kind was het schattig dat ze zong en danste. Maar ze is beter en beter geworden en ze is een topper.”
Nikenia zingt